17 april – korsa, vrid, korsa, vrid

Det är Vadstenaknyppling i fyra ord, ”korsa, vrida, korsa, vrida”, mycket förenklat. Jag har börjat knyppla igen, det är Sockerudd med spindel ”som vanligt” det är i så fall det känns. Jag ska knyppta 70 centimeter så jag har en bit kvar.

Jag har lite dubbla känslor när det kommer till knyppling. Jag tycker att det är väldigt roligt men vad ska man göra med spetsen. I detta fallet vet jag, det ska sitta på ett stycke till en folkdräkt men annars, vad ska man göra?

Jag önskar jag hade fler användningsområde. Jag har funderat på vad jag skulle kunna knyppa spets till. Min knyppeldyna är för liten och klen för att knyppa med grövre garn, jag har testat. Jag hade tidigare planer på att knyppla i tjockare lingarn och foga in det i en linnejacka. Men jag måste hålla mig till tunnare garn som 90/2, 60/2 eller 35/2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *