23 mars – använda sitt lager

På bokrean köpte jag ”Sticka, sy & skapa” av Erika Åberg, i den finns beskrivet hur man gör en nåldyna av en glasburk. En sån nåldyna tänker jag göra. Nåldynan ska sitta limmat på locket och är sytt av valkat ylletyg. Jag har bestämt mig för att använda mig av vadmalen som jag vävde med egen spunnet inslag när jag gick på Bäckedals folkhögskola.

Det kanske kan verka lyxigt och jag har valt att inte använda det på många år, men nu känner jag att det är lika bra. Nu har det legat på vinden i över 20 år, det är dags att det kommer till användning. Jag tror att jag vet vart jag har det, men jag är inte helt säker. Jag ska ta och leta fram det, kanske redan i helgen.

Glasburken är i alla fall redo att bli en nåldyna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *