19 mars – liten pappersrosindustri

Den helgen har det varit formel 1 igen, och ikväll var det dags för race. Det började redan 18 så jag och Nova pysslade tillsammans till att börja med. Nova gjorde enhörningar av toarullar och jag fortsatte med min pappersrosor. När jag berättade för Nova att det skulle bli en papperskrona att hänga i taket så tyckte hon att den skulle hänga i hennes rum, så det är nog så det kommer att bli.

Jag har gjort några rosor och nu är det ”industri” dags. Det innebär att jag har börjat sätta ståltråd på alla blommor. Ståltråden ska sedan lindas med kräppapper som är klippt fransigt, så det det var nästa steg att klippa massor av remsor av kräppapper och sedan klippa det fransigt. Det var så långt jag hann innan loppet var slut. Jag limmade remsor på två stjälkar under intervjuerna och prisutdelningen.

Nu är det bara att limma resten och det kan jag göra lite nu och då när alla delarna är klara. Jag hoppas också att jag har klippt remsor så att det i alla fall räcker till en av ringarna som kommer att vara stommen i kronan.

F1 då? Vann gjorde Sergio Perez med Max Verstappen på andra plats. Och länge såg det ut som Fernando Alonso skulle bli trea, han stod på podiet och tog emot pris och allt. Men efter det kom beskedet att han fått ett straff på 10 sekunder, och då blev det istället George Russel som kom trea.

Edit: När jag vaknade morgonen 20 mars får jag nyheten att Fernando Alonso har fått tillbaka sitt pris. Så därmed blev prispallen som den var när bilarna gick över mållinjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *