17 mars – te efter årstid

Jag älskar att dricka te, i de flesta former, helt vanligt bryggt te, kallbryggt, kombucha och inte minst mousserande. Jag dricker också de flesta sorterna som svart, grönt, vit, oolong, matcha, lagrat, ört och rött.

Och te dricker jag efter årstid. Under vintern vill jag har kraftiga teer, gärna med kryddor. Det blir mest svarta teer då, förutom på kvällen då jag dricker röda teer. Under sommaren dricker jag framförallt gröna och vita teer, och på kvällen örtteer.

Det är som att min kropp just nu har bestämt sig för att det är vår för nu vill jag gå över till mina sommarteer. Det första jag har börjat dricka för säsongen är jasminte, det är så gott.

Jag har länge varit något av en tesnobb, det är jag till viss del fortfarande. Min erfarenhet är att ett lite dyrare te är godare, och jag är petig med mina teer. Det finns inget värre än ett ”trögt” te, så jag brygger ofta mina teer kort tid så jag får med alla goda smaker men inga garvsyror.

Jag kanske ska dela med mig av mina favoritteer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *