10 mars – de första metrarna

Ikväll satte jag mig ner och monterade med e-spinner. Det är min 40-års present från familjen så jag har haft den sen i somras men jag har hela tiden känt att jag vill vänta tills jag ”har tid”. Och nu kände jag att det var dags.

Det var lite pilligt att montera men inte så pilligt som jag trodde, tack och lov.

Det är första gången jag spinner på en e-spinner och det tog en stund att få till det. Nu är det bara mängdträning som gäller. Jag har köpt 3 kilo ull och jag hoppas att det kommer att räcka.

Ullen jag valde att börja med är Helsinge/Gestrike ull, det är en allmogeull. Det är härligt med den att den har varierande färger från vit till nästan svart. Det gör att garnet blir melerat. Det ska bli spännande att se hur det ser ut sen när jag har tvinnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *