16 februari – sockmadness eller inte?

Sockmadness är en tävling som sker på Ravelry, man stickar sockar på tid. Tävlingen börjar med en kvalificering, man har 14 dagar på sig att sticka ett bestämt par sockar. Efter kvalificeringen blir man uppdelade i lag på ungefär 40 personer i varje. Själva tävlingen sker i sju omgångar och det är ett bestämt antal som går vidare från varje omgång, i sista omgången är det en varje lag kvar som tävlar mot varandra.

Idag kom kvalificeringsmönstret till årets sockmadness, det är superfint. Mönstren man stickar är designade specifikt för tävlingen, så det är kul. Kvalificeringssockarna har ett motiv av en flicka som flyger med 32 stycken ballonger. Ballongerna är runt skaftet och ska stickas med intarsiastickning. Direkt när jag såg det så kände jag att jag kommer inte att sticka dessa sockor, det finns ingen inspiration till det, hur fina de än är. Jag fortsätter att sticka på min tröjor.

Bilden är på ett par sockar jag stickade under förra årets tävling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *