7 februari – efter regnbågens slut

Idag har jag stickat vidare på min regnbågssjal som jag har som jobbstickning, och det är inte långt kvar nu. Jag har nu gjort tre minskningsvarv och just nu har jag bara 132 maskor på ett varv, vilket känns super lite. Jag funderar på vad jag vill sticka efter denna sjalen, och nu ska jag vara ärlig jag är inte så sugen på en sjal till. Däremot en tröja.

Under många år så intalade jag mig att jag inte kunde sticka tröjor, jag hade då påbörjat några men inte gjort klart dem och några som jag gjort klart blev inte bra. Jag behövde en tröjpaus och den höll i sig mer än 10 år. Det som gjorde att jag faktiskt stickade en tröja var att jag började sticka ”Agnes”koftan och kände att detta går bra. Sen stickade jag flera tröjor förra året, och det gav mersmak och särskilt vill jag sticka lite tunnare figurnära tröjor. Så nu tittar jag på enkla tröjor att sticka för det kan inte vara något avancerat när jag ska sticka under mötestid. Jag vill dock inte sticka en tröja med ett mohairgarn som följer med.

Just nu tittar jag på mönster från Pickles och Petite Knits. Kom gärna med tips om designer eller mönster jag borde titta på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *