2 februari – sommartröjan är startad

Masktätheten stämmer efter tvätt! Så härligt. Jag har ett varv mer på 10 cm än i mönstret men det är nog det närmaste jag har kommit just varvtätheten. Jag stickar hårt och jag har märkt att även om masktätheten är helt rätt så har jag oftast för många varv på 10 cm. Oftast gör det inte så mycket, ibland behöver jag anpassa men oftast står det att man ska sticka ett visst antal centimeter. Det är på oktröjor som jag får mätta någon gång extra för att inte få ett för kort ok. Men i detta fallet känner jag inte att jag behöver anpassa något, ett varv på 10 cm gör inget.

Igår kväll la jag upp och började sticka på Ankers sommartröja. Den stickas uppifrån och ner så jag håller på med oket just nu och varven blir längre och längre. Det blir så fint. Jag har som mål att bli klar med oket nu i helgen vi får se om det går.

Bild 2. Morot, #Fångafebruari, fotoutmaning av UnderbaraClara.

Fjolårets morötter. Det är någon insekt som ätit på dem så nu blir det uppehåll med morötterna i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *