28 januari – ny stickning på g

Idag har jag stickat en provlapp. Jag har stickat klart min No Limits sweater och har monteringen kvar som jag tänker göra imorgon, det är verkligen inte mycket montering som ska göras. Så jag tyckte att det var en bra idé att sticka en provlapp. Det är till en Ankers sommartröja från PetitKnit. Det är en stickning som innebär flera första gången för mig. Första gången som jag stickar i ett garn med bomull/viskos/lin. Första gången jag stickar efter ett PetitKnit mönster. Och inte minst första gången jag stickar en kortärmad sommartröja.

Nu ska då provbiten tvättas i 40 grader tillsammans med det som den färdiga tröjan ska tvättas i. Just nu har jag 18 maskor på 10 cm och det ska vara 20 maskor på 10 cm. Det ska bli spännande att se om det är 20 maskor efter tvätten, det hade varit härligt.

2 Comments

    • Ska tvätta provlappen idag och jag hoppas så att masktätheten kommer att stämma. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *