Beyond basic sweatshirt

I september anmälde jag mig till en teststickning hos ”Wool & Beyond” som drivs av designern Elin Berlin. Det som skulle stickas var en tröja i stilen av en klassisk sweatshirt. Det är en härlig vardagströja.

Detaljer

  • Mönster: Beyond basic sweatshirt av Wool & Beyond
  • Garn:
    • Air (Drops garn), färg: 26 Beige, (150 m = 50 gr)
  • Garnåtgång: ~ 400 gram, storlek Large
  • Stickor: 5, 4 och 3 mm, rundstickor i olika längder

Hur var den att sticka

Eftersom det var en teststickning kan jag inte bedöma det färdiga mönstret. Att teststicka är att få möjlighet att vara med och bolla med designern om ett mönster innan det är helt klart. Och det gillar jag.

Man börjar med att sticka ett dubbelstickat bärstycke, när jag stickade det kändes det som att det tog lika lång tid att sticka som resten av tröjan. Det berodde delvis på att trots att jag hade rätt masktäthet så hade jag betydlig fler varv per centimeter än Elin. Jag tycker att det blev en bra kvalité men det tog tid att sticka.

När bärstycket är klart så plockar man upp maskor för framstycket, bakstycket och en del av ärmarna. När man har stickat framstycket så stickar man halskanten, och det var härligt att tröjan blir klar bit för bit.

Det är detaljer av lyfta maskor längst ner på bålen, på ärmarna och uppe vid halsringningen, det är som pricken över i.

Start på ärmen

Är den en favorit?

Jag trivs väldigt bra i denna tröjan. Den var väldigt rolig att sticka, jag hade verkligen ett flow. Jag önskar att jag hade stickat den lite längre. Jag funderar därför om jag ska repa upp resåren och sticka den lite längre, eller om jag ska sticka en till? Den är grymt snygg tillsammans med mina löpartights, som jag praktiskt taget bor i, tur jag köpte två par.

Det som gjorde denna tröjan riktigt rolig att sticka var detaljerna och att designen var välgjord. Det var det första jag stickade som Elin har designat men inte den sista.

Italiensk avmaskning

Länkar

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2022-12-10)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *