23 oktober – Idag kom fröna i jorden

Sen några år så odlar jag även ätbart under vintern inne i köket. I år har jag ökat dessa odlingar, eller jag planerat att göra det och idag har jag sått en hel del.

Det började egentligen med att vi skulle plantera om Novas gräs. Det är gräs som hon planterade på förskolan i en pappersmugg som hade en bild på henne, gräset skulle se ut som hennes hår. Det var viktigt att bilden följde med till nya krukan, och det var inget problem. Och när jorden var framme så var det fröer som fick komma i jorden.

Det jag satte var två odlingsfat, ett med gråärt och solrosfrön, det ska bli skott. Och sedan blev det ett odlingsfat med kål som jag kommer äta som mikrogrönt. Jag ser fram emot att få börja skörda, det är så härligt att kunna plocka ihop en sallad i köket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *