13 oktober – I’m a mkal knitter baby!

Idag har jag maskat av den sista maskan på tröjan, och fäst några trådar. Nu ska den få bada, det blir nog i helgen.

Jag har också lagt upp en ny stickning, Westknits mysteriestickning 2022. Denna stickningen börjar med att man ska lägga upp tre maskor och så sticka en lång i-cord. Så började mysteriestickningen 2020, men där slutar likheterna. Utan att spoila för mycket så kan jag skriva att ledtråd ett innehåller både uppläggningar och avmaskningar.

Man kan se det som att jag ligger en vecka efter, men det känns jobbigt att tänka så, så jag tänker att stickning är ett hantverk som jag gör helt på mina egna premisser. Det är ett hantverk som jag försöker att hålla så prestigelöst som möjligt, jag stickar inte på beställning, jag stickar det jag känner för och det jag vill. Det innebär också att jag ibland sätter egna deadlines och anmäler mig till teststickningar, men det är för att jag vill och tycker att det är kul just då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *