6 oktober – Fösta ärmen är påbörjad

Idag blev bålen klar på tröjan jag stickar just nu. Lagom till det så la Elin, Wool & Beyond, ut mönstret till ärmarna. Jag hade först planerat att sticka klart bålen, och sen ta en paus och börja sticka på Westknits mysteriestickning, men nu stickarna jag i alla fall en ärm.

Det var kul att plocka upp maskorna på det dubbelstickade bärstycket eftersom det blev nästan osynligt. Efter att ha stickat långa varv på bålen är det kul att gå över till att sticka korta varv, det känns att stickningen växer fortare. Det ska bli spännande att se hur lång tid det kommer att ta att sticka klart denna första ärmen.

När det kommer till sockstickning så pratar man om ”Second sock syndrom”, vilket är att när man har stickat första sockan så blir det inte av att man stickar socka nummer två. Undrar om det gäller även med ärmar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *