Inspiration september 2022

I september vill jag lyfta fyra saker som har inspirerat mig särskilt. Det är ull i olika former, dokumentera och inte minst goda saker.

Stickade mössor

Jag har varit så sugen på att sticka en ny mössa. Jag har ett kit liggande från Yarns & Barns. Men så blev jag sugen på att sticka en annan mössa, så det gjorde jag. Den också i garn från Yarns & Barns. Men grövre garn och betydligt mer snabbstickad. Så nu har jag en ny mössa.

Mössan i kitet stickas i UllRika garn som är spunnet av jämtlandsull och jag har stickat i Swen som är spunnet av lammull från gotlands- och sveafår.

Grandrottningen – en jämtländskbrudkudde som jag broderar.

Yllebroderi till Nova

Nova har fått ett eget rum, och jag skulle vilja brodera en tavla till henne. Jag har haft funderingar på en födelsetavla men jag vet inte. På en födelsetavla står det födelsevikt och längd och det kommer att väcka frågor i Novas fall, och frågan är om hon vill det eller ej. Frågan är också om jag problematiserar något som inte behöver vara så problematiskt.

Jag håller också på att brodera på ett släktträd till henne i korsstygn, och det är inte jättemycket kvar på det så jag borde brodera klart det.

Skriva dagbok

Jag har kommit tillbaka till att skriva dagbok och det känns så bra. Jag gör det i min Happy Planner så det blir en kombination av kalender och dagbok, och det funkar jättebra.

Jag gillar att jag kan kombinera kalender och dagbok för det gör det lättare för mig. I och med att jag har gått över från ”Bullet Journal” till ”Happy Planner” så innebär det också att det gör inget om jag skulle missa några dagar, det var en av anledningar till att det låste sig för mig med min ”Bullet Journal”.

Saffransbollar med dadlar

Bröd utan mjöl och nyttigt godis

Jag försöker dra ner på mängden godis och bröd jag äter. Mest för att jag märker att jag inte mår bra av att äta det i några stora mängder. Men det är så gott både bröd och godis, så då har jag letat efter några substitut som är goda. För jag tänker inte äta något som inte är gott då får det hellre vara.

Bröd har jag några olika varianter som är baserade på havregryn, keso och ägg. Godis och bakverk finns det många varianter av. Mycket är baserat på dadlar och jag gillar dadlar. Ett av mina favoriter är chokladbollar gjorde med groddat bovete, det är bara det att det ska vara groddat så det betyder att jag måste planera och grodda, och det är inte min bästa gren just nu, i alla fall.

Länkar

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2022-09-24)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *