Boktips: Make your own idea book av Arne & Carlos

Detta är en bok som är både innehåller en instruktion och inspiration. Jag älskar att göra mina egna böcker och denna bok visar på ett relativt enkelt och smidigt sätt. Boken är ursprungligen på norska, men jag har den på engelska för att den var billigare.

”Make your own idea book” av Arne & Carlos, Search Press, 2016, ISBN: 978-1-78221-412-0. (Boken är på engelska) På norska heter den ”Boka du lager selv”, ISBN: 9788202483593.

Instruktionsdelen

Boken börjar med vad jag lite förenklat kallar för instruktionsdelen, det är i denna delen av boken som man får lära sig hur man gör en egen bok enligt arne & carlos metod. Delen är uppdelad i tre delar. Först är det en introduktion, där skriver de om återbruk och hur de använder sina egna böcker.

I kapitel två går de igenom vilka material som man behöver, det mesta hittar du säkert redan hemma. Varje sak du behöver gås också igenom som papper, tråd, kartong, symaskin, lim…

Det är i kapitel tre som man får de praktiska anvisningarna. De är upplagda så att man följer del för del och till slut en färdig bok.

Inspirationsdelen

Sedan kommer den andra halvan av boken som är en inspirationsdel där Arne & Carlos visar exempel på hur man kan använda sina böcker. Det är inspiration till böcker om jul, sömnad, recept, bröllop, släktforskning, totalt är det 16 olika teman som gås igenom.

Är detta boken för din bokhylla?

Är du sugen på att göra dina egna skriv/skiss/inspirationsböcker så kommer du att hitta mycket inspiration i denna boken. Det jag tycker är härligt är det är så otvunget ,det är en frihet i hur Arne & Carlos gör sina böcker. De inspirerar till att ta det som du hittar runt dig, göra en bok av gamla tidningar och skrivarpapper, allt funkar.

Det är bara i ett steg som man mäter och räknar på millimeter och det är när man gör pärmen, och egentligen så kan man välja själv exakt hur noggrann man ska vara men det är skönt om pärmen man gör passar på bokblocket man har gjort.

Det kanske verkar att detta är ett snabbt sätt att göra en bok och det är det inte, inte snabbare än något annat, det är några steg som är lite pilliga som när man ska sy ihop bokblocket och sen att man ska limma och man måste vänta på att det ska torka.

Om du är nyfiken på hur man gör så har Arne & Carlos lagt upp en video på YouTube där de visar.

Länkar:

(Länken var korrekt vid publiceringen 2022-08-01)

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *