31 juli – Sommarsådd

Idag har jag gjort något jag aldrig gjort tidigare, och det är ”sommarsådd”. Jag drog upp det som var kvar av rädisorna, som hade börjat blomma. Jag drog också upp majrovor och bladrädisor, detta eftersom det är något som äter på dem så de går ändå inte att äta, vilket är så tråkigt.

Det jag sådde istället var mangold, spenat och vintersallat. Jag vet att spenat är lite av en risk, men det verkar inte som att det ska bli så varmt så det kan gå om det inte gör det är det ingen fara för det är bara en halv rad, där ringblommorna inte tog sig.

Jag har också börjat fundera på nästa års odlingar och vad jag använder och inte, och efter som detta är andra året jag får mina rotsaker uppätna så funderar jag på om jag ska överge dem nästa år. Jag lyckades med morötter förra förra året, ifjol skyller jag på fröna, och jag hoppas att de blir fina i år.

Nu är det bara att vänta och se hur det blir med det jag sådde idag, jag hoppas på mycket mangold för det är supergott.

(Solrosen på bilden är en kruksolros där blomman är ungefär lika stor som en handflata, liten och sött.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *