11 juli – Grattis Farmor!

Idag är min farmors födelsedag, hon skulle ha fyllt 106 år om hon hade levt. När jag berättade för Nova undrade hon om vi skulle fira. Det blev inget direkt firande men jag har haft farmor i tankarna hela dagen.

Min farmor kom ifrån en generation och en familj där inget fick förfaras, inget i hennes hem bytes ut innan det gick sönder. Det mesta sparades, nu kanske du tror att hennes hem var fyllt med saker, det var det inte eftersom det sällan köptes in saker. Hon hade dock en troligtvis unik samling av Ellos, H&M Rowells kataloger, där hon också sparat allt som skickas med i form av reklam och liknande.

Bilden på innehållet i en lite trälåda som jag tog tillvara på efter hennes bortgång. Den är så mycket min farmor, inget för förfaras. Jag använder inte tråden men jag tittar i den ibland och både får en tankeställare och tänker på farmor.

Så grattis farmor på det som skulle ha varit din 106-årsdag. Hoppas du har firat rejält där upp i himlen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *