10 juli – Hanna fågelskådaren?

Idag har jag och Nova varit till Tysjöarna som är ett naturreservat bara någon kilometer från där vi bor. Idag var målet ett av alla fågeltorn som finns. Det är nog det längsta Nova har gått i skogen. Enligt skyltarna var det 1,4 kilometer men enligt min GPS var det lite mer än 1,5 kilometer, totalt blev det 3,1 kilometer.

När vi kom fram till fågeltornet var det lite nervöst att klättra upp men vi blev belönade när vi kom upp. Vi fick se ett antal fåglar, en som jag aldrig har sett förut och det är rödbena, vi fick också se större strandpipare och några som vi inte vet vad de heter. Vi åt också lunch och Nova fick en ballerina kaka.

Det blev några timmar av att vara i nuet. En riktig mindfulness tur med fåglar och kor med en koklocka som klingade. Så härligt att få höra alla Novas funderingar om både det ena och det andra som till exempel om spindlar kan leva i vatten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *