Januari 2022

Tänk att första månaden av 2022 redan är slut. Januari, en månad med så många känslor och tankar. Man har precis avslutat ett år och startat ett nytt. Men har också varit med en tung känsla av att det är första årtalet utan pappa. Så hur har då januari varit för mig?

Nova har pratat om att få slå sönder pepparkakshuset än sen vi byggde det, i januari fick hon äntligen det.

Vardag

Tänk att vi har inte vabbat under januari, jag är fullt medveten om att bara för att jag skrev de orden så är risken stor att vi får vabba hela februari. Men i alla fall inget vabb, jag har däremot varit sjukskriven. Jag gjorde en riktig praktvurpa på blankisen och gjorde illa nacken/axeln, så det blev till att vila i en vecka.

På förskolan har det verkligen märkts att coronapandemin är i en ny våg, det har varit upprepade meddelanden om personalbrist och önskningar om att hålla barn hemma om man kan.

På jobbet märks det också eftersom att vi har gått från ”tillbakagång till kontoret” till ”alla som kan ska jobba hemma”.

Min nya skypesjal, ”Regnbågsvandraren”.

Hantverk

Jag har faktiskt avslutat ett projekt under januari, ett par vantar ”Höstglöd”, och lagt upp mönstret till dem. Det är det första på mycket länge.

Annars har jag mest påbörjat projekt som en ny ”skypesjal” som jag stickar på under möten på jobbet. Mönster är ”Westfjord Wanderer” från Westknits, jag har döpt min till ”Regnbågsvandraren” då jag stickar min i regnbågens färger, plus några idag.

Jag har också startat några virkningar och några stickningar till, förhoppningsvis har jag flera färdiga projekt att visa i februari.

Jag i vävstolen.

Länkar:

  • Höstglöd, HÄR hittar du inlägget med mönstret, det finns också på Ravelry.
  • Westfjord Wanderer finns på Ravelry.

(Länkarna var korrekta vid publiceringen 2022-01-31)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *