Min hantverks Bujo

Jag gillar att dokumentera, jag gör fotoalbum, under många år skrev jag dagbok och nu sen några år använder jag en ”bullet journal”(bujo), både för att planera men också för att skriva ner vad jag gör under en dag. Jag gillar att kunna gå tillbaka och se vad som hänt och vilka förändringar som skett.

Det är också därför som jag vill göra en ren hantverksdagbok, eller hantverks bujo. Jag vill kunna följa hur projekt växer fram men också kunna gå tillbaka och se vad jag har skapat.

Jag använder mig av en Nuuna anteckningsbok, det är samma modell som jag använder till min vanliga bujo. Jag gillar den av flera anledningar, det är tät mellan prickarna, lite tjockare papper och 256 sidor.

Min tanke är att den ska räcka i flera år, det är inte så att jag tänker skriva en sida per dag så att säga.

Jag börjar hela bujon med en sida som fått namnet Slöjddagar, tanken där är att fylla i alla dagar som jag skapar. Det kan bli ett kul att se tillbaka på året/åren och om det är som jag tror och de flesta jag känner att jag slöjdar alla dagar.

Sen har jag två index, ett enklare med saker som min slöjdplan 2022. Det andra, och det intressantare, är ett projektindex. I det kommer jag att skriva in projekten som jag jobbar på med information som när jag började och avslutade, materialkostnad, om det var en gåva eller en beställning.

Sen börjar 2022. Jag börjar med en plan, hur jag vill att mitt slöjd år ska se ut. Jag har satt en målsättning för året och några större projekt jag vill göra. Jag kommer också att göra en kortare lista för varje kvartal med projekt som jag vill göra just då.

Jag tänkte det skulle vara kul med slöjdbingo så det har jag gjort en också. Det var riktigt svårt att komma på vad jag skulle skriva i alla rutorna. Vissa blev ganska ”kreativa”, andra mindrea kreativa. Tror du att jag kommer att kunna fylla i alla rutor?

Länkar:

  • Tid för mera – Har allt du behöver till en bujo, och snabb leverans har de också, och man brukar få en present i beställningen.
  • Penstore – Har ett stort utbud av pennor, anteckningsböcker, konstnärsmaterial…

3 Comments

  1. Bra ide. Jag har mål att hålla bättre register av mina vävprojekter, och planera min egna projekter också. Vi ska se! Jag tycker om din slojdbingo! 🙂

    • Kul om jag kan inspirera dig. Jag önskar att jag gjorde detta när jag studerade, det hade varit spännande att läsa nu. Men man kan bara jobba framåt, så det är målbilden nu.

      Min första slöjdbingo, jag hoppas den ska motivera mig till att komma igång med projekt som jag har haft i huvudet under många år. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *