Månadens inspiration – November

Vad har inspirerat mig under November? Ibland funderar jag om jag över huvud taget har känt inspiration denna extra gråa november, men det har jag som alla andra månader under året.

Dreja – en kärlekshistoria

Det är så härligt att få se konsthantverk på tv, och att få se människor som brinner för sitt skapande. Serien ”Dreja” är en serie som gör mig glad. I serien får vi följa programledaren Ika Johannesson när hon träffar olika keramiker, alla med olika formspråk och förhållningssätt till keramik. Och det är inte alla som drejar. Kia pratar med alla om keramik och hur de började med keramik och vad som driver dem i sitt skapande.

Pony black – synålar

Synålar, det har man ju massor av eller? Det trodde i alla fall jag ända tills mamma var på besök och behövde nål och tråd och jag fick inse att jag hade brist på helt vanliga synålar. Hur gick det till?!

Av en slump så såg jag dessa nålar på nätet. Svart vita nålar, vem kom på den idén? Jag var bara tvungen att test dessa. De är lite dyrare än vanliga nålar, är de värt det. Vi får se jag måste testa först.

December Daily

Jag har gjort ett fotoalbum där jag har dokumenterat december varje år sedan 2016. 2016 och 2017 gjorde jag klart ganska direkt efter att december var slut det året. 2018, 2019 och 2020, var något helt annat. 2018, gjorde jag ett ryck med sommaren 2019 och det blev nästan klart, 2019 och 2020 däremot hade jag inte påbörjat förutom lite anteckningar.

I Facebook gruppen för December Daily så startades en utmaning att göra färdigt sina oavslutade album innan december började. Det var något jag verkligen ville göra. Men hur? I samma veva köpte jag en kurs i Canva på Ali Edwards hemsida. Och den förändrade allt!

Japp, jag är förälskad i Canva, så lätt att jobba med och det gjorde det mycket snabbare och lättare att göra bilderna till mina December Daily albumet. Det har nu gjort att jag har redigerat och lagt texter på alla bilder för både 2019 och 2020, samt de bilder som saknades 2018. Nu väntar jag på att de ska komma med posten så jag kan sätta in bilderna och verkligen göra klart albumen.

Kristaller

Just nu känner jag att allt som ger energi vill jag ha mera av och det som tar energi försöker jag plocka bort. Kristaller är något som ger energi. Och jag tycker att de är så vackra att se på. Det är fascinerande att se vilken mångfald som finns i färg och form. Och inte minst hur de känns att hålla i, vissa blir varma på en gång och andra känns kalla. Naturen är fantastisk.

Länkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *