Maj 2021

Hur har maj varit? Det var så jag påbörjade detta stycket när jag gjorde utkastet i början av maj. Det visade sig vara en svårare fråga att svar på än jag trodde. Maj har haft helt fantastiska höjdpunkter men också djupa dalar.

Familjen och vardag

Maskorosplockning vid vattenkraftverket ”Näsaforsen”.

Maj var en månad utan vab, däremot har jag varit sjuk några dagar. Jag har också varit lite ledig och särskilt sista helgen då jag var ledig torsdag – söndag, då åkte jag och Nova till mina föräldrar på landet. Vi hade tur med vädret och det blev mycket tid ute. Nova fick se sitt första vattenkraftverk, eller som Nova konstaterade ”det är mycket vågor”.

Vardag är vardag, jobb, förskola och så går det runt. När våren äntligen kom på riktigt blev det att fixa med odlingarna, både att sätta fröer på friland och att plantera ut det jag förodlat inne. Det ska bli så spännande att se vad som kommer att bli bra och, på klarspråk, vad som kommer att dö.

Hantverk

Jag har nog mest stickat under maj också, precis som april. Men jag har också vävt och sytt.

Jag har mest stickat på min aeolian sjal, jag påbörjade den tidigare i vinter men den har sedan fått legat ett tag. Det är mycket räknande och jag har inte känt mig sugen på en sådan stickning. Men nu är suget tillbaka och det har blivit en bunt av varv stickade under månaden som gått.

Jag väver på en matta som ska vara klar till hösten. Just nu är det mycket grått, och rött. Det ska bli så kul att få visa upp den färdiga mattan.

En sommarfilt har jag också påbörjat, den är till Nova. Jag har några blommor som jag ska sy fast och så några blad, och så kanten. Jag har en förhoppning att det inte ska ta allt för lång tid.

Nu ser jag fram emot juni, och vid midsommar börjar min semester. Hur mycket jag än älskar mitt jobb så ser jag jag verkligen fram emot semestern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *