Påläggsstjärna, brudkudde från Brunflo

Det är andra gången jag skriver ett blogginlägg om den här brudkudden från Jämtland, det första försvann när hannakristine.se blev hackad 2017, som jag sydde färdig i maj 2016. Materialsatsen är från Hemslöjdskonsulenterna och heter ”Påläggsstjärna” och originalet kommer från Brunflo, Östersunds sn.

En av anledningarna till att jag valde den här brudkudden var för att den kändes ”överkomlig”. Den har rätt många applikationer som ger mycket utan jättemycket jobb. Det övriga broderar framförallt med stjälkstygn och så lite plattsöm, ett stygn som jag aldrig blir riktigt nöjd med när jag broderar.

Jag började med att tråckla fast applikationerna, då känns det som det händer mycket. Att kasta fast applikationerna runt kanterna tycker jag underlättar mycket, det gör det lättare när jag sen ska brodera påläggssömmen. Jag tycker annars det är lätt att dra till applikationen när jag broderar.

Den färdiga kransen med den stora påläggsstjärnan i mitten.

Den färdiga brudkudden i sin helhet. Det som inte har hänt sen 2016 är monteringen. Dom äldre kuddarna är monterade med skinnbaksida och det vill jag också att min brudkudde ska ha. Men där har ekonomin satt stopp under föräldraledigheten, men i framtiden ska det bli montering.

Du hittar denna och fler andra kuddar hos Jamtli butiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *