6 juni – Grattis Sverige 500 år!

Svenska Flaggans dag och i år firas det att Sverige fyller 500 år. Det är alltså 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung över Sverige och Sverige blev självständigt. Nu bor jag i Jämtland och har majoriteten av mina anor är från Jämtland, och Jämtland blev först svenskt 1645 så vi får vänta ett tag med att fira 500 år.

Vi har aldrig varit några som firar nationaldagen och det är av den enkla anledningen att min syster fyller år 6 juni, så vi firar det. Och ganska ofta de senaste åren har vi även firat mig, så blev det också i år. Så jag har fått present, en önskepresent.

Jag gillar verkligen kombucha, och jag gillar te så jag skulle vilja kunna göra egen kombucha. Efter ett misslyckat experiment att göra egen kombuchastartvätska så önskade jag mig det i födelsedagspresent. Och det fick jag. Så nu har jag dragit igång en sats. Vi får se om jag kommer att dricka denna eller om jag kommer att använda den för att göra egen startvätska för att kunna fylla upp hela min glasburk.

Det ska bli spännande att få börja testa olika smaksättningar och om det blir olika smak beroende på vilket te jag använder, det borde det bli. Denna startomgången använder jag ett ekologiskt svart assamte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *