19 april – nya ”haberdashery”

Jag gillar verkligen ordet ”haberdashery”. Det är ett ord som används i Storbritannien för sytillbehör. Jag gillar hur det låter, hab·​er·​dash·​ery.

Det hela började med att jag skulle köpa nålar utan udd för mitt tyllträdningsprojekt. Och då såg jag en sax från Merchant & Mills. En trubbig broderisax, och som ni vet samlar jag på saxar så den bara måste jag ha. Sen hittade jag en magnet för att samla ihop nålar, det är ju superbra att ha. Och den gulliga burken med bivax, man kan inte ha för mycket bivax när man syr för hand.

Jag köpte nålarna från Sajou och de är i gullig förpackning med en katt och en hund som nystar garn. Väldigt nostalgisk och innehåller nästan alla nålar man kan tänka sig behöva, och viktigast för mig nålar utan udd i massor av olika storlekar.

Så nu är det några saker jag behöver göra innan jag börjar brodera. Jag måste framförallt göra iordning mönstret som ska ritas på ett färgat bomullstyg. Det betyder en tur upp på vinden och att plocka fram strykbrädan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *