25 mars – jag har fått en utmärkelse!

Idag har jag varit och tagit emot en utmärkelse. ”Heimbygdas utmärkelse 2022, För utveckling och tolkning av det textila kulturarvet i Jämtland Härjedalen.” Det känns stort och pirrigt att få en utmärkelse, det är både en ära och en sporre. En sporre till att fortsätta utveckla mitt skapande.

Förutom ett diplom som kommer att hamna på min ”pepp”vägg så fick jag en keramikskål skapad av Emma Grelsson. Skålen är inte bara märkt med ”Hemibygda” utan det står under att det ”För utveckling och tolkning av det textila kulturarvet”. Jag planerar att äta min frukost ur den, för hantverk ska användas.

När man står och tar emot ett pris är det svårt hitta orden så jag tänkte ge mig en andra chans och skriva ett tacktal här:

Tack så mycket för denna utmärkelse det känns mycket hedrande att ni har valt att ge mig det.

Jag kommer från en slöjdande familj med rötter i den jämtländska myllan, det tillsammans med ett tidigt historieintresse gjorde att jag från början hittat min inspiration från äldre textilier från Jämtland.

Som tonårig var mitt fokus att försöka kopiera äldre textilier. Under mina utbildningar började jag att leka med hitta ett eget uttryck som har en botten i de äldre textilierna.

Nu framöver så tänker jag fortsätta mitt arbete med att inspirerar och tillgängliggöra vävningen. Och utveckla mitt egen skapande, nu närmast med jämtlandssöm.

Återigen tack så mycket för utmärkelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *