17 oktober – Väv från Tutankhamun

Vid årets vävmässa var det också utgivning av en bok om Väfskolan, den är skapad av Åsa Haggren och Kazuyo Nomura. Jag kunde tyvärr in åka till vävmässan så jag har fått min bok med posten. Jag har varit med och skrivit ett kapitel. Det kommer ett boktips om boken.

Och jag tror att denna boken kom med det häftigaste tackkortet, eller vad sägs om en bit tyg som är en rekonstruktion av Tutankhamuns huvudduk. Den är vävd av Kazuyo 1999.

Jag gick på väfskolan 2003 – 2006 och då var Tutankhamun projektet nästan avslutat, det var i alla fall inget projekt som vi studenter var involverade i. Däremot jobbade Christina Rinaldo vidare och i alla fall en tidigare student.

När vi skulle väva finnväv så ville jag väva ett frimärke och då fick jag väva med ”Tutankhamun garn”. Jag har också sett utställningen ”Tutankhamuns garderob” på biblioteket i Alexandria, det var häftigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *