2 juli – En nyponros

Nova älskar att plocka blommor, det gör hon varje gång hon är ute, även på förskolan. Idag när vi var ute plockade vi därför också blommor, och jag vill att hon ska lära sig namnen på blommorna hon plockar.

Årets favoritblomma är rödblära, det är ett namn som också är nytt för året för Nova. Det är så kul att säga namnen till henne och ibland tycker hon att namnet är alldeles för tokiga som att jag har hittat på som till exempel Betonica. Kan en blomma verkligen heta det?

Idag skulle Nova absolut ha en nyponros från den mest taggiga rosenbusken i världshistorien, hon bara måste få en för den var så fin och rosa. Och vem är jag att förneka henne en nyponros?! Så nu står den i en glasvas i sin skirhet bland ängsblommor och en betonica.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *