Boktips: Mina stickade projekt av Erika Åberg

Jag gillar att skriva och dokumentera, att jag skulle köpa ”Mina stickade projekt” är som gjord för mig. ”Mina stickade projekt” av Erika Åberg, Bokförlaget Semic, ISBN: 978-91-552-6881-7

”Mina stickade projekt” är inte bara för att hålla koll på sina stickade projekt. Det finns också utrymme på att fylla i sina favoritgarner och böcker. Och inte minst att planera sina inköp och resor.

Den är så fin, bara att titta på. Erika har fyllt den med akvarellmålningar och fina penskisser. Att hon också lagt till sidor för att fylla i och mönstra, vantar, sockar och tröjor. Det är något som i alla fall jag använder för att få igång inspirationen.

Första delen av boken är tips och tricks. Och det gäller det mesta som har med stickning och skötsel att göra. Det finns beskrivet hur man stickar en ”Lettisk fläta” eller en spetsmudd, bland annat. Något som jag särskilt gillar är listor, vad sägs om en med namnet ”När du kör fast”? Erika har också tagit med ett kapitel om garn. Och inspiration, både till mönstring och färg.

Den dominerande delen av boken är ”Mina projekt”. Sammanlagt rymmer boken 24 projekt. Där finns det utrymme att fylla i det mesta, det finns också plats skiss och en bit som är rutad. Den räcker inte långt när man stickar en hönstestrik kofta men det finns extra sidor längst bak som är rutade. (Med denna hönsestrikskofta använder jag min bujo för att rita mönster och hålla reda på vart är är.)

Sen kommer ”Listorna”, det finns många. Första är ”mina mått”, det finns plats för ganska många olika personers mått. sen kommer ”Mina garner” både dom köpta och dom man har färgat själv. Färgar du mycket så kommer du nog känna att det var lite få då det bara finns plats för fyra stycken, om du inte färgar känner du nog ”skönt att det bara var ett uppslag”.

Jag som älskar böcker har börjat fylla i ”Mina favoritböcker”. Det finns också en sida som heter ”Böcker jag vill ha”, den kan vara bra att ha när det är dags för födelsedag och jul.

Delen ”Mina reflektioner” tänker jag fundera på ett tag innan jag fyller i. Att svara på ”Jag stickar därför allt” är en ganska stor och viktigt fråga. Det finns också sidor att fylla i sina önskeprojekt, inspiration och inte minst sina utmaningar.

Det finns också möjlighet att planera sitt ”handgjorda år”. Det är upplagt i fyra delar ”I vår”, I sommar”, ”I höst” och ”I vinter”. Jag har börjat med att skriva ner vad jag vill göra i vår. Och jag har börjat fundera på vad jag vill göra i sommar.

Min tanke är att använda ”Mina stickade projekt” för att dokumentera och planera för 2021. Jag ska försöka att använda den kontinuerligt under hela året, skulle vara kul att samla mina stickningar under 2021 på ett och samma ställe. Särskilt nu då jag stickar så pass mycket som jag gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *